Před focením

Zde je ukázka barevných kombinací, které je možné zvolit na focení.

Volte prosím oblečení bez obrázku a nápisů. Malé logo (značka) nevadí.

Dobrým doplňkem můžu být i klobouk, pokud jste zvyklý ho nosit.

Pokud si i přesto nebudete vědět rady, vezměte si s sebou více kusů  oblečení a na místě vybere nejvhodnější outfit.

V ateliéru fotíme nejlépe na boso. 

Rodina

Je dobré být barevně sladěni. Stačí, aby k sobě barvy pasovaly. Doporučuji se vyhnout neonovým barvám.

Děti

Pokud budete chtít vyfotit Vaši ratolest, je dobré ji vzít s sebou její oblíbenou hračku zejména u malých dětí, která je může během focení uklidnit. Také můžete vzít například kukuřičné křupky, či piškoty, které mohou rozptýlit pozornost.

Make-up

Na focení je dobré výrazné, ne však přehnané líčení. Stačí lehce zvýraznit oči, pusu, popřípadě použít tvářenku. Doporučuji nepoužívat make-up s odstínem do oranžova. Nevypadá na fotkách přirozeně. Dobrý je také vrchní make-up v pudru, který pleť trochu zmatní, aby se neleskla. 

Je možné domluvit focení s profesionální vizážistkou. 

Těhotenské focení

Je dobré mít upnuté oblečení – tričko, případně šaty, kde hezky vynikne Vaše bříško. Nejlepší je fotit od 7. měsíce těhotenství, kdy je Vaše bříško již pěkně vidět. Po domluvě mám pro maminky v očekávání k zapůjčení šaty. 

Rekvizity

Ke všem tématickým focením, jako jsou vánoční, velikonoční, retro a další  mám různé rekvizity.  Při ostatních foceních rekvizity nevyužívám.

Newborn

Pokud budete chtít vyfotit své miminko, je nejlépe přijít do 10 dní po porodu, kdy Vaše dítě ještě hodně spinká.  Je dobré mít s sebou pleny na převlečení, mléko a náhradní oblečení. Můžete si objednat i tzv. lifestylové focení, kdy přijdu k vám domů a nemusíte se o nic starat. Nafotíme miminko a s vámi v domácím prostředí. 

Nejdůležitější je přijít s dobrou náladou. 🙂

Těším se na naše setkání. 

Napsat komentář