Focení krok za krokem

01 Poznejte moje fotky

Ještě než se domluvíme na focení, podívejte se na  do galerie, na moje fotografie, abyste viděli co fotím a jaký je můj styl

02 Domluva termínu a místa focení

Pro rezervaci focení prosím vyplňte rezervační formulář. Kontaktovat mě můžete i na e-mail, nebo telefonicky. Případně přes facebook. Poté společně vybereme termín a v případě venkovního focení i lokalitu, kam vyrazíme fotit.

03 Příprava na focení

Jak se na focení připravit a obléknout se, si můžete přečíst v odkazu před focením

04 Den před focením potvrzení

Den před focením si potvrdíme termín. V případě nepříznivého počasí, kdy je jasné, že bude pršet, je možno přesunout focení na jiný termín.

05 Fotíme

V den focení můžete přijít 10 minut před dohodnutým časem. Pokud fotíme v ateliéru, můžete si vzít více oblečení na převlečení. Celé focení povedu, pokud si nebudete nějakou pózou jistě, klidně mě požádejte ať Vám ukáži náhled fotografií. Na fotografiích se snažím zachytit přirozené emoce, takže občas fotím, že o mě ani nevíte a vznikají pak nestrojené pózy. Na focení nespěcháme, máme vyhrazený čas dle balíčku. Děti při focení zbytečně nenapomínejte, hlavně venku, ať jsou na fotografiích spontánní. Je dobré zvláště u malých dětí vzít s sebou třeba piškoty na rozptýlení.

06 Náhledy fotek

Po focení Vás požádám o zaslání e-mailové adresy a následně Vám nejdéle do týdne pošlu přes stránku http://www.dastax.cz náhledy. Na této stránce zaškrtnete fotografie, které budete chtít upravit. Případně můžete dopsat komentáře ke každé fotografii, jakou si přejete úpravu (něco zakrýt, vyretušovat apod.). Pokud budete chtít i tisk, dejte mi to vědět spolu se zaslanými náhledy. Fotografie tisknu ve formátu 12 x 18 cm.

07 Platba

Až teprve nyní, kdy si vyberete které fotky chcete finálně vyretušovat, řešíme platbu za fotky. Zašlu vám vystavenou fakturu, kterou můžete zaplatit převodem. Fotky začínám retušovat až po připsání platby na účet.

08 Zpracování fotografií

Úprava fotografie – zesvětlení, barvy, retuš my zabere tak 2 – 4 týdny. Informujte mě prosím také, zda mohu některé z Vašich fotografií zveřejnit na internetu. Bez souhlasu nikdy nezveřejňuji.

09 Poslání fotek a případný tisk

Posledním krokem je předání hotových fotek v elektronické podobě (zasílám opět přes http://www.dastax.cz) a případné objednání tisku předání i vytištěných fotografií.